Speciális alumínium rendszerek

Speciális alumínium termékpalettánk

Gyártási palettánk tartalmaz speciális kialakítású Schüco és Aliplast rendszereket, tolóajtókat, függönyfalakat, tűzgátló szerkezeteket, télikerteket, melyek sokoldalúságuk miatt minden építészeti környezetben megállják a helyüket, és a tervezők által előírt műszaki megoldásokat is teljesítik. A rendszergazdák a tervezésénél nem hagyták háttérbe szorulni a kimagasló hőszigetelő képességeket, valamint a biztonságtechnikai részletek kidolgozását sem. Az alumínium rendszerek számtalan nyitási lehetősége minden igényt, műszaki megoldást kielégít.

 

Tolóajtók

Ezeknek a rendszereknek a helyszükséglete nagyon kicsi, mivel a szárnyak egymás elé futnak. Küszöb tekintetében is gazdag lehetőségeket kínálnak a rendszerek, akár teljesen a burkolatba süllyeszthető megoldás is lehetséges.

 

Schüco ASS 50.NI (tolóajtó)

Hőhidas tolóajtó rendszer, mely beltéri vagy hőszigetelést nem igénylő, nagy felületű átjárók, összekötők, üzleti és irodahelységek elválasztására. A Schüco ASS 50 alumínium rendszer csupán 76mm beépítési mélységgel rendelkezik, de nagy stabilitású profil.

specialis-aluminium-ass50ni

 

Schüco ASS 70.HI (tolóajtó)

ASS 70.HI a Schüco alumínium rendszer legmagasabb hőszigetelő képességgel rendelkező emeló-toló ajtaja. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a hő- és hangszigetelésre, a hangtalan, meglepően könnyű nyitásra és zárásra. A hatalmas szárnyszélessége és magassága egyaránt 3000 mm-ig teszi lehetővé a gyártást. Nagy figyelmet fektettek a megjelenésre is: a külső és belső kamra lehet eltérő színű is, ami közkedvelté teszi mind a végfelhasználók, mind a belsőépítészek között. Alkalmazható továbbá a Schüco által kifejlesztett rendszerhez tartozó e-drive elnevezésű rejtett mozgató és vezérlő egység. A rendszerhez tartozó számtalan megjelenésű Schüco kilincsek, vasalatok megfelelnek a különleges vásárlói igényeknek is.

specialis-aluminium-ass70hi-1specialis-aluminium-ass70hi-2
specialis-aluminium-ass70hi-3

Schüco ASS 70 FD (harmonika ajtó)

AZ ASS 70 FD alumínium harmonika rendszert kimondottan kültéri felhasználásra fejlesztették ki. A rendszer alkalmas komplett üvegfelületek szinte teljesen nyithatóvá tételére. Ezen rendszer ajtó szárnyai különösebb erő kifejtése nélkül, kifelé és befelé rendkívül egyszerűen összecsukhatóak, és számtalan nyitási variációval rendelkeznek.

specialis-aluminium-ass70fd-1specialis-aluminium-ass70fd-2

 

Függönyfalak

Az épületek homlokzati kialakításában a függönyfalak tervezése nagy szerepet játszik. Schüco ezen a területen is kiváló, mindenre hangsúlyt fektető rendszermegoldást kínál. Nagy tervezői munkát fektetett az alumínium függönyfalba integrálható nyílászárókra, melyeknek széles skálája nem szab határt semmilyen építészeti koncepciónak. Előnyös tulajdonsága továbbá, hogy a műhelyi előkészítésnek köszönhetően egyszerű és gyors szerelés valósítható meg. Gazdag takaróprofil választéknak köszönhetően széleskörű felhasználhatóságot biztosít.

 

Schüco FW50+ (függönyfal)

Schüco FW50+ a gyakorlatban legelterjedtebb függönyfal rendszer, ami 50mm megjelenésű élnek köszönhetően nagy raszter felületek kialakítását teszi lehetővé.

specialis-aluminium-fuggonyfal-1specialis-aluminium-fuggonyfal-2

 

Schüco FW5+ HI (függönyfal)

A mai hőszigetelési és energiahatékonysági igényeknek megfelelően továbbfejlesztett FW50+ HI rendszer megjelenésében hasonló az FW50+ rendszerrel, de az innovatív hőszigetelési technikájának köszönhetően eléri a legmodernebb energiagazdálkodási követelményeket is.

specialis-aluminium-fuggonyfalfw50hi-1specialis-aluminium-fuggonyfalfw50hi-2

 

Tűzgátló szerkezetek

Schüco ADS 80 FR 30

Schüco profilrendszerek magasra teszik a mércét a tűzgátló szerkezetek gyártásában. Az ADS 80FR 30 profilrendszer részletesen kidolgozott, a tűz-, láng-, és füstvédelem nem megy a design rovására. Teljesen kiforrott rendszere, bevizsgált kiegészítői garantálják az építészeti környezetnek legmegfelelőbb műszaki megoldást.

specialis-aluminium-tuzgatlo-2

Télikert, üvegtető szerkezetek

Alumínium rendszereink alkalmasak télikertek, üvegházak, teraszfedések, bevilágítók készítésére is. Ilyen esetekben a SCHÜCO FW 50-es rendszerelemeket alkalmazzuk tartószerkezetként – esetleg előre elkészített nagy fesztávú acél tartórendszereket –, mert a tető tulajdonképpen egy ferde síkú függönyfal, természetesen tetőépítéshez alkalmas kiegészítőkkel. A tető készülhet teljesen látszóbordás kivitelben, de a fél strukturális megoldás – ahol a szelemeneken megjelennek a szorítólécek, a kereszt bordák struktuális kialakításúak – jobb vízelvezetést biztosít, kisebb tetőhajlásszögnél megelőzve a pangó vizek megjelenését. Tetőkbe rendszerazonos ablakok kerülnek, általában motoros működtetéssel, az eresz vízelvezetéséről külső alumínium csatorna gondoskodik. Nyereg és félnyereg tetőkön kívül kupolaszerű lefedések is megoldhatók.

specialis-aluminium-telikert