Kültéri textil árnyékolók

Mik a kültéri textil árnyékolók előnyei?

 

Az árnyékolásnak leghatásosabb módja a kültéri árnyékolók felszerelése. Legtöbb esetben a nyílászárókra szerelt külső árnyékolók megakadályozzák a kilátást (mint egy lehúzott redőny), vagy csak nagyon korlátozottan engedik (ferdén beállított zsaluziák lamellái). Ha a tájat vagy a kertet csodálni szeretné, olyan megoldást kell választani, ami nagy felületen megszűri a nap sugarait, de átlátható. Erre megoldás a külső textil árnyékoló. Két fő típusát különböztetjük meg: a szélálló „Fixscreen” és a szélben nem használható „Winscreen” kivitelt.

 

Winscreen kültéri textil árnyékolók

 

WinscreenWinscreen árnyékoló egy olyan rendszer, melynél a textilt a záróléc feszíti, amely a megvezető sínekben fut, de a vászon nem kapcsolódik a lefutókhoz. Tokozása lehet vakolható vagy látszótokos kivitelű. Vakolható tokja elrejthető a homlokzat burkolatba. Kis helyigénye miatt egyszerűen szerelhető a nyílászárókra, nem takarja az üvegfelületet. Kézi hajtókaros vagy motoros működéssel is gyártható. Alkalmas lakások, irodák, közintézmények egyszerűen kezelhető árnyékolójaként. Nagyméretű üvegfelületek árnyékolhatók maximálisan szélességben és magasságban is 300 centiméterig, számtalan textil beépítésének lehetőségével, különböző árnyékolási, fényáteresztési fokozatban. Az árnyékoló nem szél és huzatálló. Ha Önnek szempont a szélállóság, akkor a Fixscreen rendszert ajánljuk. Winscreen mini függőleges kézi mozgatású kültéri árnyékoló, alsó rögzítése akasztóval történik, hasonlóan, mint rolós szúnyoghálóknál. Különböző perforáltságú textilekkel gyártható, melyek különböző módon engedik a belátást, illetve a fényt. Lehetőség van fényzáró textilek alkalmazására, melyekkel teljes sötétítés is elérhető. Tokmérete minimális, ablakra egyszerűen szerelhető, kisebb szerkezeteknél akár a redőny alternatívája lehet. Rugós mechanikája a vásznat feszesen tartja, megvezetése a lefutókban történik.

 

Fixscreen kültéri textil árnyékolók

 

FixscreenFixscreen árnyékoló rendszert a Belga RENSON vállalat fejlesztette ki, de néhány éve hazánkban is megkezdődött a gyártása, így árszintje elérhetőbbé vált. Egyedi tulajdonsága, hogy a textilek szélére hegesztett, zippzár elvéhez hasonlóan működő rögzítő elem kerül, mely a lefutókba csúszva megakadályozza az árnyékoló lebegését, így szélállóvá válik, valamint megakadályozza a bogarak bejutását. Textiljei védenek a nap fénye, illetve hője ellen is, miközben nem akadályozzák a kilátást. Széles termékskálája megoldást nyújt lakások, de akár középületek árnyékolására is. Tokozása lehet vakolható vagy látszótokos kivitelű. Nem csak a tokja elrejthető a homlokzat burkolatba, de a függőleges vezetősínek is, ezért alkalmazási lehetősége a klasszikustól a modern épületekig terjed. A tok önhordó, az oldalsínekre szerelhető fel. Mérettartománya felülmúlhatatlan, akár 22m2-es egybefüggő felület árnyékolható, 6 méter magasságig. Szélállósága meggyőző, 80 km/h-ig garantált.

 

 

Textilanyagok

 

Kültéri textil árnyékolókba a SOLTIS textilcsaládot ajánljuk. Kétféle anyagtextúrával, számtalan színben. SOLTIS 86 nagyobb légáteresztésű anyag, nagyobb átláthatósággal, irodák, intézmények ideális árnyékolója. SOLTIS 92 sűrűbb lyukasztású, kisebb átláthatóságú, ezért lakásokban ideális megoldás. A SOLTIS textilek gyűrődésmentes anyagból készülnek, kifejezetten kültéri alkalmazásra, könnyen tisztíthatók.