Emelő-toló erkélyajtók

Centor integrált emelő-toló erkélyajtók – Magyarországon először!

 

                            emelo-tolo-erkelyajto-confector

Az elegáns és előkelő Centor integrált emelő-toló erkélyajtók nagyobb üvegfelületének, valamint süllyesztett küszöbének köszönhetően még többet láttatnak a gyönyörű természetből. Ez a kétpaneles konfiguráció akár 4657 mm* szélességben is elérhető. Az emelő-toló erkélyajtók egy fix, és egy mozgó tolóajtó-szárnyból állnak.

Az integrált emelő-toló erkélyajtók keretének belső felülete fa-, külső oldala pedig alumíniumborítással kapható.

 

Teljes tokszélesség: 1745 – 4877 mm

Látható tokszélesség: 1525 – 4657 mm*

Max. tokmagasság: 2884 mm

Max. ajtószárny-szélesség: 2329 mm

 

*Bizonyos üvegszerkezeteknél előfordulhat méretbeli korlátozás. További információért vegye fel velünk a kapcsolatot!
emelo-tolo-erkelyajto-confector-1

emelo-tolo-erkelyajto-confector-2 emelo-tolo-erkelyajto-confector-3

Szúnyoghálók és árnyékolók

A centor emelő-toló erkélyajtóhoz választhat szúnyoghálót és árnyékolót is. A szúnyogháló a tok egyik, az árnyékoló a másik oldalából húzható el, hogy otthonában egész évben kompromisszumok nélkül élvezhesse a természet közelségét.

Panelkonfigurációk

Tolóajtót választhat szimmetrikus panelekkel, így a nappali és a kert között szélesebb átjárás lehetséges, vagy aszimmetrikus változatban – egy keskenyebb tolóajtószárnnyal és egy szélesebb rögzített panellel, mely nagyobb egységes üvegfelületet nyújt.

 

emelo-tolo-erkelyajto-confector-4 emelo-tolo-erkelyajto-confector-5

Belső fogantyú

Fekete vagy rozsdamentes szálcsiszolt változatban, az erkélyajtó belső felületéhez illő famarkolattal áll rendelkezésre. A tolóajtószárny oldala, melyen a belső fogantyú helyezkedik el, egyben az a határ, ameddig a szúnyogháló nyitott szárny esetén kihúzható.

Külső Centor SafePull™ süllyesztett fogantyú

A szabadalmaztatás alatt álló, biztonságos használatot garantáló SafePull™ süllyesztett külső fogantyú segítségével pontosan egy síkba hozhatjuk a tolóajtószárny és a rögzített panel oldalvonalát az esztétikus látvány érdekében.

 

 

emelo-tolo-erkelyajto-confector-6

Ajtópanelek összhangban

A keret nélküli rögzített panel és a keskeny tolóajtószárny nyitott és csukott állapotban is tökéletes összhangban állnak egymással, így biztosítva tökéletes kapcsolatot a gyönyörű külvilággal.

 

 

Ajtófelületek

 

ajtofeluletek-fa-confector

 

1. Tömörfa-borítás (csak belső oldalon)

 

A Centor integrált emelő-toló erkélyajtók belső oldalára tömör tölgyfaborítás kerül. A tölgyfa természetes szépsége melegebb hangulatot varázsol otthonába, még élettelibbé varázsolva azt. Háromféle tölgyfaborítás közül választhat: natúr tölgy, érett tölgy vagy sötét tölgy. Amennyiben Ön szeretné lefesteni vagy lazúrozni a faborítást, akkor a nyers vagy a lealapozott változatot ajánljuk.

A küszöb felületén szintén hasonló faborítás jelenik meg, összhangban az ajtókerettel és a tolóajtó szárnnyal.

tolgy-natur-confector tolgy-erett-confector tolgy-sotet-confector

Natúr tölgy                                                              Érett tölgy                                                                  Sötét tölgy

tolgy-nyers-confector tolgy-alapozott-confector

Nyers tölgy                                                             Alapozott nyers tölgy

 

2. Alumínium felület (csak külső oldalon)

 

A Centor integrált emelő-toló erkélyajtók alapvetően alumíniumból készülnek, hogy tartósak és könnyen karbantarthatók legyenek, azonban a belső oldalra mindenképp faborítás kerül. A külső alumínium felület rendelhető a Centor standard színkínálatából, illetve van lehetőség a RAL színskálából kiválasztott egyedi szín rendelésére is, hogy az Ön számára legmegfelelőbb hatást érhesse el.

A küszöb is lefesthető a tokhoz és a szárnyakhoz illő színre, vagy meghagyható „természetes” alumínium árnyalatban.

erkelyajto-traffic-feher-ral9016 erkelyajto-tiszta-feher-ral9010 erkelyajto-vilagos-elefantcsont-ral1015

Törtfehér – RAL 9016                                             Tiszta fehér – RAL 9010                                         Világos elefántcsont – RAL 1015

erkelyajto-vilagosszurke-ral7035 erkelyajto-kavicsszurke-ral7032 erkelyajto-antracitszurke-ral7016

Világosszürke – RAL 7035                                      Kavicsszürke – RAL7032                                        Antracitszürke – RAL 7016

erkelyajto-fekete-ral9005 erkelyajto-piszkosszurke-ral7037 erkelyajto-feher-aluminium-ral9006

Fekete – RAL 9005                                                 Piszkosszürke – RAL 7037                                      Fehér alumínium – RAL 9006

erkelyajto-szurke-aluminium-ral9007

Szürke alumínium – RAL 9007

 

Műszaki paraméterek

 

A Centor integrált emelő-toló erkélyajtók szigorú tesztelésen esnek át annak érdekében, hogy ellenálljon az időjárási viszontagságoknak, és használói hosszú éveken át élvezzék magas minőségét.

A légzárási, vízzárási és szélállósági vizsgálatok az ablakokra és bejárati ajtókra is vonatkozó EN 14351-1:2006 szabvány alapján készültek.

Légzárás:            3. oszt.

Vízzárás:             7A

Szélállóság:        A3

 

Hőszigetelési képesség

A Centor integrált emelő-toló erkélyajtók U-értéke:

  • 2 rétegű üvegezés esetén: 1.5 W/m2K
  • 3-rétegű üvegezés esetén: 1.2 W/m2K

A fenti értéken felül a hőszigetelési képesség tovább fokozható az árnyékoló elhúzásával. Szimulációs tesztek eredménye alapján ily módon további 0,2 W/m2K hőszigetelésiérték-csökkenés érhető el.

Metszetrajzokat, csomóponti rajzokat bemutatótermünkben talál, szívesen várjuk Önt!