Rehau tolóajtó

Rehau tolóajtó kínálatunk

Termékeink között többféle tolóajtó típus található. Rehau tolóajtó legelőnyösebb tulajdonsága, hogy helytakarékosak, mert a nyitás során a mozgó szárny nem foglal különösebben nagy helyet a lakótérből, a fix üvegelem elé tolódik. Rehau tolóajtók alkalmasak rendkívül széles nyílások – akár 4 méter – kialakítására minimális küszöbmagassággal. A német Rehau ablakrendszereinkből bukó-toló vagy emelő-toló erkélyajtó is készíthető, melyekhez egyedi profilrendszert ajánlunk. Ha Rehau tolóajtóra van szüksége, kérjen ajánlatot!

 

Rehau tolóajtó (emelő-toló erkélyajtó)

 

Rehau tolóajtó nyitási lehetőségek:

emelo-tolo-erkelyajtoemelo-tolo-erkelyajto2

Rehau GENEO emelő-tolóajtók az erkély vagy terasz, valamint a nappali határolásának egyik legötletesebb és helytakarékosabb megoldását teszik lehetővé. Szellős térérzetet biztosítanak, és maximális természetes fénnyel látják el a belső tereket. Biztonsági szempontból – egyszerű, robosztus kialakításának köszönhetően – az egyik legkiválóbb nyílászáró típus. Rehau emelő-tolóajtók alapanyaga az ablakoknál ismert RAU-FIPRO anyag, mely extra merevséget és profilkialakítása, kamrakiosztása révén magas fokú hőszigetelést biztosít. Az emelő-toló erkélyajtók síkban nyílnak, kicsi a helyigényük, kényelmes működtetést biztosítanak, süllyesztett hőhídmentes küszöbkialakítás akadálymentes átjárást biztosít. Készíthető csak belülről zárható kivitelben, vagy kétoldali kilinccsel és kulccsal zárható megoldással. Betörésvédelmét a német GU vasalat biztosítja, merevségét a hőhídmentesített alumínium tokszerkezet, mely alumínium rátétlemezzel tehető még időállóbbá és egyedivé. A REHAU profilok felülete rendkívül sima, így könnyen takarítható, tisztítható. Emelő-toló erkélyajtóhoz kínálunk árnyékolástechnikai berendezéseket és pliszé szúnyoghálót. Alapanyaga környezetbarát, újrahasznosítható.

 

Rehau tolóajtó műszaki paraméterei:

  • Beépítési mélység: 210 mm
  • Hőszigetelés Uf=1,3 W/m2K
  • Üvegezés Ug=0,5 W/m2K
  • Elemek maximális magassága: 270 cm, szélessége: 10 m
  • Színkínálat – fóliakasírozással vagy alumínium rátétlemezzel

 

Rehau tolóajtó (bukó-toló erkélyajtó)

 

A tolóajtók legegyszerűbb kivitele a bukó-toló kialakítás. Ezeknél a szerkezeteknél az alap profil bármelyik ablak Rehau ablak típusból választható – ECOSOL, SYNEGO, GENEO. Ilyenkor a tok és szárnyprofil megegyezik a nyíló kivitellel, de a mozgatást alsó és felső sínre szerelt kocsik biztosítják. A bukó-toló ablakok előnye, hogy a szárnyak bukóra is nyithatók, tehát egy kisebb szellőztetéshez nem szükséges a teljes szárny nyitása. Emellett nyári estéken a rovaroktól sem kell félnünk, mert többféle szúnyogháló típus is választható az általunk gyártott típusokhoz. A bukó-toló ablakok további előnye, hogy nyitásuk helytakarékos, és középen két oldalra nyíló kivitelben is beépíthető.

 

Rehau tolóajtó nyitási lehetőségek:

rehau-toloajto-buko-tolo-1rehau-toloajto-buko-tolo-2

Az ajtó fix elemből és tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix elem síkjában van, nyitáskor először bukik, majd eltolható a tokra szerelt sínen vezetve a fix elé. Egy-, illetve kétszárnyú kivitelben gyártható, normál és kényszer-működtetésű vasalattal. Kényszerműködtetés esetén a szárnyat a kilincs elforgatásakor a vasalat a kívánt pozícióba mozdítja. Normál vasalat esetén a szárnyszélesség 160 cm, kényszer-működtetésű esetében 200 cm lehet. Küszöbként az adott profilrendszer tokprofilja jelenik meg, jellemzően 7 cm magassággal.

rehau-toloajto-buko-tolo-3

 

Tolóajtók osztrák gyártmányú MACO vasalattal készülnek, különböző biztonsági kategóriákkal. Bukó-toló erkélyajtókhoz kínálunk alumínium redőny és pliszé szúnyoghálókat.