Passzívház ablak

A XXI. században egyre nyilvánvalóbbá váló klímaváltozás és az energiaárak emelkedése megköveteli az energiahatékonyság növelését és a környezettudatos építési módszerek elterjedését. Az Európai Unió határozata alapján 2018-tól a közszféra, 2020-tól pedig a magánszféra által épített minden épületnek passzívház technológiával kell készülnie.

A passzívház technológia az épületek energiafelhasználását a kiváló hőszigetelés és a megújuló energiaforrások kihasználásával gyakorlatilag nullára redukálja, és a környezettudatosság maximális szintjét valósítja meg. A passzívház technológia egyik sarokeleme a megfelelő nyílászárók kiválasztása. Az ablakok a háromrétegű üvegezés miatt télen kevés hőt engednek ki, viszont a magas naptényező (g) érték miatt megfelelő mennyiségű napenergiát engednek a lakótérbe. Passzívház ablakrendszereinket nemcsak azoknak a vevőinknek ajánljuk, akik passzívház építését tervezik, hanem azoknak is, akik egyszerűen extra minőségű hőszigetelésre vágynak, és nem elégednek meg az átlagos minőséggel.

Budapesti gyártóként – nem kereskedőként – közeli kapcsolatot tudunk ápolni ügyfeleinkkel a tervezés, a szaktanácsadás és a kivitelezés területén. Kereskedői árrést kiiktatva, közvetlenül állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Termékeink vezető profilja GENEO PHZ passzívház műanyag ablak rendszer, mely a német Rehau GENEO ablakprofil család extra hőszigeteléssel rendelkező változata. GENEO PHZ ablakprofil a kamrákban elhelyezett szigetelő betétek és a kamrásított középtömítés alkalmassá teszi a passzívházakban történő alkalmazásra. A profilrendszer egyesíti a GENEO profilcsalád előnyös tulajdonságait a passzívház szabványban előírt értékeknek való megfelelőséggel. A passzívház sztenderdek alapítója, a Passivhausinstitut Darmstadt által passzívházakhoz alkalmasnak minősített rendszer. A passzívház ablakrendszer egyedi méretekben és kialakításban (íves ablak, háromszög, ferde élű ablak) is elérhető.

 

Passzívház ablakprofil tulajdonságai:

  • passzivhaz-ablakBeépítési mélység: 86 mm / középtömítés
  • Hőszigetelés: Uf = 0,77 W/m2K-ig
  • Kamraszám: 6 kamrás
  • RAU-FIPRO szálerősítésű kompozit műanyag profilmag, koextrudált kiváló felületű RAU-PVC külső réteggel körülvéve.
  • Alkalmas fokozott hanggátlású nyílászárók elkészítésére akár Rw= 47 dB értékig
  • Betöréssel szembeni ellenállóság: 3-as osztályig, merevítés nélkül 2-es osztályig
  • Légáteresztés: 4 osztály (EN 12207)
  • Vízzárás: 9A osztály (EN 12208)

 

GENEO PHZ passzívház ablakprofilunk előnyös tulajdonságai között fontos megemlíteni a keskeny profilkialakítást: a tok és szárny együttes mérete csak 115 mm, mely fontos az optimális benapozás miatt. Az anyagában merevített profilrendszer – RAU-FIPRO – adott méretek között acél merevítés nélkül is alkalmas nyílászárók gyártására, kisebb súlyukkal egyszerűbbé teszik a szállítást, beépítést. Az új fejlesztésű tömítésgeometriának köszönhetően könnyebb az ablakok, ajtók működtetése, csökkentett a záródási nyomás. A profilfelületek rendkívül simák, kevésbé hajlamosak a szennyeződésre, könnyen tisztíthatók, karbantarthatók. A REHAU profilok újrahasznosíthatók, környezetbarátok.

Rehau GENEO PHZ passzívház ablakprofil-rendszerünk alkalmas különböző építészeti elképzelések megvalósítására, mind forma mind szín tekintetében. Többféle színkialakítás lehetséges kasírozással, vagy külső alumínium rátétlemezekkel, mely nem csak egyedi színt ad az ablakoknak és erkélyajtóknak, hanem modern stílusú megjelenést is kölcsönöz a nyílászárónak.

passzivhaz-ablak-2passzivhaz-ablak-3