Beltéri árnyékolók

Beltéri árnyékolástechnikai megoldásaink

 

Műanyag ablak- és erkélyajtó szerkezeteinkhez, valamint alumínium nyílászáróinkhoz is kínáljuk beltéri árnyékolóinkat. Közös tulajdonságuk, hogy védenek a nem kívánt belátástól – noha egyes típusai a kilátást is lehetővé teszik. Megóvják a bútorokat, lakberendezési tárgyakat a káros, fakító napsugárzástól, csökkentik a helyiségek átmelegedését. Széles textil színskála választék áll rendelkezésre, melyekkel otthonosabbá lehet varázsolni a lakást, irodát, munkahelyet. A belső árnyékolók kevésbé koszolódnak, minimális a karbantartási igényük. Minden árnyékoló egyedi méret alapján készül, egyedi gyártással, kifejezetten a megrendelőknél történt felmérés szerint megállapított kialakítással, méretezéssel.

 

Roletta

Roletták (beltéri árnyékolók)

 

A belső textil árnyékolók legnépszerűbb fajtái a különböző roletták, melyek újra reneszánszukat élik. Egyszerű mechanikájuk, könnyű kezelhetőségük miatt közkedveltek.

 

Roletta típusok:

 

 • Presztizs-rolettaPresztízs roletta – tokozás nélküli, kis helyigényű, gyöngyláncos működtetésű szerkezet, gyárthatósági méretét a textilek maximális mérete határozza meg, fehér vagy fekete színű alkatrészekkel gyártható, többféle rögzítési lehetőséggel, akár motoros működtetéssel.
 • Gyöngy roletta – kimondottan nyílászárók szárnyaira szerelhető, kisméretű tengellyel készülő árnyékoló, fehér, szürke, barna színekben készülhet a szerkezet, gyöngyláncos működtetéssel.
 • Rugós roletta – a legklasszikusabb típus, rugó húzza vissza a textilt felső helyzetébe.
 • Tetőtéri roletta – Tetősíkban elhelyezett nyílászárók árnyékolója, több lépcsős, fixen elhelyezett rögzítő pontokon fixálható.
 • Díszroló – nyílászárók szárnyaira szerelt tokozott textil árnyékoló, gyöngyzsinóros működtetéssel, oldalsó megvezetőkkel, ezért nagyobb fokú fényzárás érhető el, alumínium tokszerkezete fóliázott és festett kivitelben is elkészíthető.
 • Roletta textilek – különböző felületi kialakítású, tapintású, esztétikai megjelenésű szövetek kerülhetnek az árnyékolókba, a fényáteresztés különböző kategóriáival az áttetszőtől a fényzáróig.

 

 • SCALA fényáteresztő vagy fényzáró textilek, maximális szélesség: 200 cm
 • SEASCREEN fényvisszaverő, lángmentes textilek, maximális szélesség: 230 cm
 • WOODLOOK fautánzatú textilek, maximális szélesség: 245 cm
 • ECO-SILK selyem textilek, maximális szélesség: 280 cm
 • ECO-LUX magas minőségű, fényes selyem textilek, maximális szélesség:280 cm

Az árnyékolók és textiljeik bemutatótermünkben megtekinthetők.

 

Sávroló (Beltéri árnyékolók)

 

Modern kialakítású beltéri árnyékoló. Tulajdonsága, hogy a csíkokban elhelyezett sötétítő és fényáteresztő felületek a mozgató mechanikával – amely gyöngyzsinór vagy motor – egymás elé vagy mellé mozgathatók, így szabályozva a bejutó fény mennyiségét, vagy a beláthatóságot. Tokozott kivitelű, ha nincs szükség az árnyékolásra, a teljes textil behúzható a tokszerkezetbe. Alumínium tokszerkezete tetszőlegesen színezhető, vagy fóliázható, 260 cm szélességig és 300 cm magasságig kivitelezhető, oldalfalra, vagy mennyezetre szerelhető. Különböző textilek kerülhetnek a tokba, egyszínű vagy fautánzatú, illesztve a helyiség hangulatához. Ajánljuk modern otthonokba, irodákba, orvosi rendelőkbe, minden olyan helyre, ahol fontos a szabályozható belátás gátlás, és emellett szükséges a megfelelő fénybeeresztés.

 

Reluxa

 

Reluxa

Az elmúlt évek közkedvelt belső árnyékolója a reluxa. Az utóbbi időben a termékfejlesztések révén megújult az árnyékolók ezen családja. A karnis illeszkedik a szárnyszerkezetek kialakításához, a gyöngyzsinóros működtetés egyben forgatja és fel-le mozgatja a lamellákat. Az új technológiáknak köszönhetően javult a reluxák fényzárása. Alkalmasak háromszög ablakokhoz is. Leggazdaságosabb típusa az alumínium lamellás reluxa, melyek 16 és 25 mm lamella szélességgel készülhetnek, 35 féle színben.

 

Szalagfüggöny

 

Szalagfuggony

Nagy üvegfelületek belső árnyékolásához ideális választás a szalagfüggöny. Mennyezetre vagy az ablakok fölé szerelt karnisról lógnak a lamellák, elfordításukkal szabályozható a bejutó fény mennyisége. Modern otthonok, irodák kedvelt árnyékolója. Lamellák színes választékából könnyű megtalálni a helyiséghez illeszkedőt, akár fényzáró anyaggal.