Átadtuk a csodaszép Teleki-Tisza kastélyt

Átadtuk a csodaszép Teleki-Tisza kastélyt

2018. januárjában fejeződött be a történelmi jelentőségű Teleki-Tisza kastély rekonstrukciója Nagykovácsiban. Település főutcáján, festői környezetben található régi épületegyüttest felújító konzorcium vezető tagja a Confector Kft volt.

A kastélyépület mellett három kiszolgáló épületet is kialakításra került, melyek modern stílussal gazdagítják a műemlékvédelem alatt álló kastély környezetét.

A kastély műemléki homlokzatfelújításán túl teljes belső felújítást és átalakítást végeztünk: a pincei helyiségek vízmentesítése után mára komplex vendéglátóipari funkciót is képesek ellátni. A földszint és az első emelet tágas, reprezentatív terekkel gazdagodott, magyar tölgyfapadlóval, falburkolatokkal és süttői mészkőburkolattal.

A rekonstrukció jelentős részben restaurátori tevékenységeket is magában foglalt. Farestaurátori munkával állítottuk helyre a külső nyílászárókat, valamint a régi, rusztikus hangulatú falépcsőt. Fémrestaurátori munkát igényelt a terasz- és lépcsőkorlátok, a télikert és a szellőzőrácsok felújítása. Kőrestaurátor kollégáink pedig a kőpilléreken, a pilaszterfőkön és a homlokzaton végeztek figyelemre méltó munkát.

Az épületegyüttes teljes elektromos és épületgépészeti rendszere XXI. századi követelményeknek megfelelően újult meg.

További részletek