Elkészült a Miniszterelnökség épületegyüttese

Elkészült a Miniszterelnökség épületegyüttese

Tavaly év végén, határidőre adtuk át a Miniszterelnökség új otthonának helyt adó karmelita épületegyüttest és a hozzá kapcsolódó külső tereket. A generálkivitelező cégünk, a Confector Kft. volt, mely a műemléki rekonstrukciók és intézményi épületek építése terén korábban is számos szakmai elismerést szerzett.

Az egykori karmelita kolostorépület műemléki oltalom alatt áll, és a jelentőségének megfelelő gonddal és precizitással került felújításra. Homlokzatán jelentős kőrestaurátori és festő munkákkal, valamint új nyílászárókkal, a tetőn új rétegrenddel, cserépfedéssel és rézlemez-szegélyekkel szépült meg az épület külseje. A beltérben süttői mészkőburkolatokkal, magyar tölgyfa parkettával és faajtókkal, valamint egyedi beépített és mobil bútorokkal vált igazán egyedivé, ugyanakkor letisztulttá az épület stílusa. A tárgyalók és a rendezvényterem a 21. század követelményeinek megfelelő hang- és képmegjelenítési felszereltséget kaptak. Az épület hűtés-fűtési rendszere energiatakarékos módon, felületfűtési és légtechnikai megoldásokkal került kiépítésre, mely hőszigetelt nyílászárókkal és jelentős tető-hőszigeteléssel párosul.

A karmelita kolostor melletti új épület az egykori tábori püspökség épületének helyén épült fel, megtartván az alapozáskor feltárt, régészeti értéket képviselő épületmaradványokat. Az épület vasbeton szerkezettel és koporsófödémmel készült, benne irodai és konyhai-éttermi funkciók kapnak helyet. Belső kialakítása a modern kor elvárásait maximálisan kielégíti: akusztikailag védett irodák, közösségi terek, konyhák, kortárs belsőépítészeti stílussal és igényességgel.

Az épületegyüttes mellett felújításra került a Duna felőli várfalszakasz és az „Ellyps-terasz” alatti tér, mely az egykori Pasa kertjének régészeti maradványait rejtette. Az épületek környezete is teljesen megújult, süttői mészkő és bazalt kockakő-burkolatokkal, valamint jelentős zöldfelülettel lett gazdagabb az egykori kolostort körülvevő terület.

További képeket ITT talál!