Zsaluziák, zsalugáterek

Zsaluziák

 

A zsaluziák az ablakon kívül elhelyezett, optimális ablakárnyékoló rendszert jelentenek, mert a lamellák a nap járásának megfelelően pozicionálhatók. Használat közben zavartalan áttekintést, a helyiség természetes bevilágítását és szellőztethetőségét biztosítják. Működtethetők kézi hajtókarral, vagy motorosan. Megvezetésük lehet sínes vagy sodronyos. Nagy felületeknél javasolt szélérzékelőt alkalmazni, mert a lamellák a nagy szélterhelést nem viselik el, ilyenkor az automatika visszahúzza a tokba a károsodás elkerülése végett.

 

zsaluziak-sinesSínes megvezetés:

A 80 mm széles, kétszer lakkozott alumíniumszalagból domborított és peremezett lamellák reluxaszerűen vízszintesen egymás alatt helyezkednek el. Vízszintes tengelyük körül elfordíthatók, illetve leengedhetők és összegyűjtve felhúzhatók. Kétoldali megvezetésük PVC betéttel bélelt vezetősínek között történik.

 1. Védőtető: „L” alakúra hajlított alumínium lemez.
 2. Csatorna: acéllemezből hajlított 60 x 57 mm-es „U” szerelvény.
 3. Létrazsinór: fekete TREVIRA anyag, szilikon impregnálással
 4. Lamella: 80 mm széles, „C” formára domborított és peremezett alumínium.
 5. Emelőszalag: 6 mm széles szürke TREVIRA anyag, szak.szil.: 110daN.
 6. Lamellafül: UV stabil műanyag.
 7. Vezetősín: PVC betéttel bélelt, sajtolt aluprofil.
 8. Záróléc: sajtolt aluprofil.

 

Sodronyos megvezetés:

zsaluziak-sodronyosA 80 mm széles, kétszer lakkozott alumíniumszalagból domborított de peremezetlen lamellák reluxaszerűen vízszintesen egymás alatt helyezkednek el. Vízszintes tengelyük körül elfordíthatók, illetve leengedhetők és összegyűjtve felhúzhatók. Kétoldali megvezetésük rozsdamentes acélsodronyok között történik.

 1. Védőtető: 130×160 mm-es, „L” alakúra hajlított alumínium lemez.
 2. Csatorna: acéllemezből hajlított 60 x 57 mm-es „U” szelvény.
 3. Létrazsinór: fekete TREVIRA anyag, szilikon impregnálással.

      Emelőszalag:  6 mm széles szürke TREVIRA anyag, szak. szil.:110daN.

 1. Lamella: 80 mm széles, peremezetlen alumínium.
 2. Megvezetés: rozsdamentes acélsodrony.
 3. Záróléc: sajtolt aluprofil.

 

Zsalugáterek

 

Régi korok klasszikus hangulatát idéző árnyékoló típus a zsalugáter. Napjainkban modern, időtálló anyagokból készülnek, hagyományos megjelenéssel. Új épületekhez, és felújításokhoz is alkalmazhatók. A REHAU SOL-DESIGN rendszere, horganyzott acél profillal merevített PVC alapanyagú zsalugáter család. Készülhet ablaktokra szerelt kivitelben, vagy saját nyílászárótól független tokkal. Általában kivető pántokkal, melyek nyitáskor a zsaluszárnyat a homlokzati sík elé fordítják. Nyitásmódja lehet egyszárnyú, kétszárnyú vagy toló. Zsalutáblák rögzítését vagy a pántok, vagy a falra szerelt rögzítő elemek biztosítják. Színválasztéka: fehér, aranytölgy, sötétzöld. Műszaki paraméterek: 50 mm beépítési mélység, 10 mm tok-szárny átfedés jellemzi. Szélállósága MSZ EN 1932:2001 szerint 6. osztály. Fontos, hogy tervező gondot fordítson a homlokzati méretezésre, legyen elég hely a zsalutáblák számára, annak érdekében, hogy azok ne akadjanak össze.

zsaluziak-zsalugaterek-1

zsaluziak-zsalugaterek-2