Harmonika-erkélyajtók

A világ első Integrált Erkélyajtói Magyarországon!

 

A legjobb módja annak, hogy házunkban összeköttetést teremtsünk a természettel, ha integráljuk a harmonika erkélyajtót, a szúnyoghálót, az árnyékolót és a vasalatokat egy gyönyörűen formatervezett harmonika erkélyajtó-rendszerbe. Ezt a világon elsőként az ausztrál Centor valósította meg. Saját gyártmányú és fejlesztésű vasalataival és csomópontjaival valóban integrált erkélyajtó-rendszert hozott létre, melynek legékesebb bizonyítéka a 2015-ben odaítélt Red Dot Award nemzetközi ipari dizájn elismerés lett. Gyakorlatilag új nyílászáró-kategóriát hozott létre, mely a széles nyílások, a nyitott terek és a prémium dizájn megtestesítőjévé vált. Magyarországon a termék kizárólagos forgalmazója a Confector Kft.

 

 

A Centor Integrált Harmonika Erkélyajtók segítségével kompromisszumok nélkül teremthet természetközeli életteret

 • A harmonika erkélyajtó tokjából előhúzható szúnyoghálókkal és árnyékolókkal védekezhet a rovarok és a napfény ellen, és óvhatja a magánszféráját a kíváncsi tekintetektől.
 • A rejtett szúnyoghálók és árnyékolók teljesen visszahúzhatók az ajtókeretbe, ezzel maximálisra növelhető a gyönyörű külvilágra nyíló látótér.
 • Ezentúl nincs szükség nehéz függönyökre és utólag ráépített szúnyoghálókra, így semmi sem zavarja otthona tiszta esztétikáját.
 • Élvezze a széles látóteret, melyet nem szűkítenek be a napfénytől, rovaroktól való védekezés és a magánszféra megóvása miatt kötött hagyományos kompromisszumok.
 • Az integrált árnyékolók a felső tokba és a küszöbbe rejtett mélyedésben futnak, emiatt a sötétítő szövetből készült változatok segítségével a fény teljesen kizárható az adott helyiségből, így azok ideálisak hálószobába vagy házimozihoz.
 • A fényzáró árnyékolók teljes diszkréciót biztosítanak számára, ami elengedhetetlen az éjszakai nyugalomhoz és komfortérzethez.
 • A fényáteresztő anyagból készült árnyékolók hatásos védelmet nyújtanak a vakító napfény ellen és minimálisra csökkentik az otthonában levő bútorok kifakulását.
 • A szúnyoghálókat és árnyékolókat nem fenyegeti károsodás, porosodás vagy koszolódás, mivel teljesen behúzhatók a harmonika erkélyajtó tokjába, amikor nincsenek használatban.

 

A Centor Integrált Harmonika Erkélyajtók nemcsak gyönyörűek, de rendkívül praktikusak is.

 • Az Integrált Harmonika Erkélyajtók egyszerűen, könnyed ujjmozdulattal mozgathatók is a Centor szabadalmaztatás alatt álló vasalatainak köszönhetően.
 • Keskeny és szimmetrikus, formatervezett szárnyak az egyszerű eleganciáért.
 • A harmonika erkélyajtóba integrált vasalatok a szem elől rejtve vannak, így az otthon stílusa még letisztultabb, még szebb lehet.
 • Az integrált szúnyoghálók és árnyékolók redőzetlenek, ránc- és illesztés-mentesek, így gyönyörű, letisztult háttérként szolgálnak.
 • A szúnyoghálók és árnyékolók működtetése csodálatosan egyszerű, egy kézmozdulattal nyithatók és csukhatók bármilyen magasságban, használatuk gyerekbarát, könnyű és élvezetes.
 • A szúnyoghálókat és árnyékolókat úgy tervezték, hogy minden pozícióban nyitva maradnak, így nincs szükség külön rögzítésekre, fékekre. A közlekedés a terasz és a nappali között így kellemesen egyszerű.
 • Az integrált harmonika- és lengőajtókat innovatív Centor AutoLatch™ zárral látták el, mely segítségével az ajtószárnyak egy egyszerű kézmozdulattal csukhatók és rögzíthetők.

 

Erkélyajtó-típusok

 

 Harmonika erkélyajtó

 

harmonika-erkelyajto-confector

A Centor Integrált Harmonika Erkélyajtó számos konfigurációt, megoldást kínál. Akár 9214 mm széles szerkezet is beépíthető! 4657 mm szerkezeti szélesség alatt választható szúnyogháló és árnyékoló is egyszerre; 4657 mm fölött döntés szükséges árnyékoló vagy szúnyogháló között.

harmonika-erkelyajto-confector1

 

A letisztult dizájn a rejtett kilincsekkel és azonos szélességű szárnyakkal igazán stílusos szerkezetben nyilvánul meg. Belül tömörfa-borítással, vagy a modernebb ízlésűeknek alumínium felülettel választható. Kívül strapabíró alumínium felületet kapnak a harmonika erkélyajtók. Éveken keresztül élvezheti a könnyed működtetést, precíz csukódást, miközben kiváló hőszigeteléssel, három rétegű üvegezéssel csökkentheti otthona energiafogyasztását!

 • Elérhető szerkezetszélesség: 9214 mm
 • Elérhető szerkezetmagasság: 2884 mm
 • Elérhető szárnyszélesség: 1000 mm

Csomóponti rajzokat, metszeteket bemutatótermünkben tekinthet meg!

 

Sarokoszlop nélküli harmonika erkélyajtó

saroknelkuli-harmonika-erkelyajto2

Tárja szélesebbre otthonát a természet felé a sarokoszlop nélküli, harmonika kivitelű erkélyajtóval! A Harmonika Erkélyajtókhoz hasonló letisztult vonalvezetéssel, de tágasabb nyitott terekkel áraszthatja nappalijába a kert friss levegőjét.

 

saroknelkuli-harmonika-erkelyajto1

Oldalanként akár 4,7 méter széles szerkezet beépíthető, és ugyanazon minőségű és kivitelű anyagokkal készül, mint a klasszikus Harmonika Erkélyajtó.

 • Elérhető szerkezetszélesség (oldalanként): 4786 mm
 • Elérhető szerkezetmagasság: 2884 mm
 • Elérhető szárnyszélesség: 1000 mm

Csomóponti rajzokat, metszeteket bemutatótermünkben tekinthet meg!

 

 

erkelyajto-rejtett-kilincs-confector1            erkelyajto-rejtett-kilincs-confector

Centor Autolatch – rejtett kilincs

A mágnessel ellátott, automatikusan záródó kilincsretesz lehetővé teszi, hogy egyetlen kézmozdulattal rögzítsünk és zárjunk ajtószárnyakat.

 

 

erkelyajto-rejtett-pant-confector

Rejtett pántok

A világ első ténylegesen rejtett ajtópántjai nem vonják el a figyelmet a Harmonika Erkélyajtók letisztult látványától.

 

erkelyajto-kilincs-confector erkelyajto-kilincs-confector1

Kilincsválasztás

Kétféle rozsdamentes acélkilincs közül választhatnak vásárlóink: a szögletesebb Kiel és a gömbölyded Stuttgart kivitelekből.

 

 

harmonika-erkelyajto-arnyekolo            harmonika-erkelyajto-szunyoghalo

Szúnyoghálók és árnyékolók

A tokból oldalirányba előhúzható, számos mintával, színnel és konfigurációval rendelhető árnyékolók és/vagy szúnyoghálók a Centor Integrált Erkélyajtóinkban elérhetők.

 

 

Szúnyoghálók és árnyékolók

 

4657 mm szerkezeti szélességig minden Integrált Harmonika Erkélyajtóhoz rendelhető bármely kétféle anyag kombinációja, melyek közül az egyik az ajtókeret egyik, a másik az ajtókeret másik oldalában helyezkedik el. Például egy szúnyoghálóhoz párosíthatunk egy fényáteresztő árnyékolót, hogy a rovarok és a tűző napfény ellen is tudjunk védekezni. Vagy egy fényáteresztő árnyékoló mellé választhatunk egy fényzáró árnyékolót is, és tetszés szerint húzhatjuk el egyiket vagy másikat, fénymennyiségtől függően. Természetesen nem kötelező kétféle anyagot választani, egyféle anyag is betöltheti funkcióját.

szunyoghalo-arnyekolo-confector1                                             szunyoghalo-arnyekolo-confector2                                              szunyoghalo-arnyekolo-confector3

A 4657 mm feletti szélességű szerkezetekhez azonban választanunk kell, hogy szúnyoghálót vagy árnyékolót szeretnénk, mert az egy oldalról kihúzható anyagmennyiség korlátos. Ezért két oldalról kihúzva, középen összetalálkozva zárhatjuk a szúnyoghálót vagy árnyékolót.

 

Szúnyoghálók

erkelyajto-szunyoghalo-confector

 

Kétféle szúnyogháló közül választhatunk, ha a külvilág rovaraitól mentesíteni szeretnénk nappalinkat:

szunyoghalo-confector1             szunyoghalo-confector2

Standard szövésű szúnyogháló                                                 Sűrű szövésű szúnyogháló

A standard szövésű szúnyogháló kint tartja a rovarokat, és állja az idő próbáját a tartós poliészter / PVC hálószerkezetének köszönhetően.

A sűrű szövésű szúnyogháló ugyanabból a tartós és erős anyagból készül, mint a sztenderd szövésű, azonban képes a legkisebb méretű rovarok távol tartására is.

 

Árnyékolók

erkelyajto-arnyekolo-confector

Az egyedülálló, oldalsó tokból előhúzható és elrejthető árnyékolók fényáteresztő és fényzáró textíllel választhatók. Háromféle dizájnos mintázattal, 10-10 féle színben állnak rendelkezésre. Ezek megtekintéséhez szívesen látjuk bemutatótermünkben!

 

arnyekolo-confector1             arnyekolo-confector2

Fényáteresztő árnyékolók                                                          Fényzáró árnyékolók

A fényáteresztő árnyékolótípus nappal megszűri a fényt és megvéd az erős napsugárzástól, este pedig diszkréten megvédi nappaliját a kíváncsi tekintetek elől.

A fényzáró árnyékoló semmilyen fényt nem enged át, így ideális választás lehet hálószobákba vagy házimozi-rendszerrel rendelkező nappalikba.

 

Ajtófelületek

 

ajtofeluletek-fa-confector

 

1. Tömörfa-borítás

A harmonika erkélyajtók belső oldalára tömör tölgyfaborítás is rendelhető. A tölgyfa természetes szépsége melegebb hangulatot varázsol otthonába, még élettelibbé varázsolva azt. Háromféle tölgyfaborítás közül választhat: natúr tölgy, érett tölgy vagy sötét tölgy. Amennyiben Ön szeretné lefesteni vagy lazúrozni a faborítást, akkor a nyers vagy a lealapozott változatot ajánljuk.

A küszöb felületén szintén hasonló faborítás jelenik meg, összhangban az ajtókerettel és az ajtószárnyakkal.

tolgy-natur-confector tolgy-erett-confector tolgy-sotet-confector

Natúr tölgy                                                              Érett tölgy                                                                  Sötét tölgy

tolgy-nyers-confector tolgy-alapozott-confector

Nyers tölgy                                                              Alapozott nyers tölgy

 

2. Alumínium felület

A Centor Integrált Ajtók alapvetően alumíniumból készülnek, hogy tartósak és könnyen karbantarthatók legyenek. Ha Ön a modernebb dizájn kedvelője, akkor az ajtók belső felületére is az alumíniumborítást ajánljuk! A külső és a belső borítás is rendelhető a Centor standard színkínálatából, illetve van lehetőség a RAL színskálából kiválasztott egyedi szín rendelésére is, hogy az Ön számára legmegfelelőbb hatást érhesse el.

ajtofeluletek-alu-confector

A küszöb is lefesthető a tokhoz és a szárnyakhoz illő színre, vagy meghagyható „természetes” alumínium árnyalatban.

erkelyajto-traffic-feher-ral9016 erkelyajto-tiszta-feher-ral9010 erkelyajto-vilagos-elefantcsont-ral1015

Törtfehér – RAL 9016                                             Tiszta fehér – RAL 9010                                         Világos elefántcsont – RAL 1015

erkelyajto-vilagosszurke-ral7035 erkelyajto-kavicsszurke-ral7032 erkelyajto-antracitszurke-ral7016

Világosszürke – RAL 7035                                      Kavicsszürke – RAL7032                                        Antracitszürke – RAL 7016

erkelyajto-fekete-ral9005 erkelyajto-piszkosszurke-ral7037 erkelyajto-feher-aluminium-ral9006

Fekete – RAL 9005                                                 Piszkosszürke – RAL 7037                                      Fehér alumínium – RAL 9006

erkelyajto-szurke-aluminium-ral9007

Szürke alumínium – RAL 9007

 

A Centor története

 

A Centor alapítója a német származású Frank Spork volt, aki 1951-ben az ausztráliai Queensland-ben kezdte meg az innovatív erkélyajtó fejlesztését. A Centor szó a „Central Queensland” és a német „Tor” szavak keverékéből származik. Frank Spork munkássága révén Ausztrália-szerte híres lett az új erkélyajtó-típus. A brisbane-i Eagle Farmon alapították első gyárukat, ahol a mai napig található a Centor nemzetközi központja. Az igazi áttörést az 1998-as év hozta, amikor Frank unokája, Nigel Spork vette át a cég vezetését, és elindították az első víz- és légzáró harmonika erkélyajtó gyártását. Ezzel forradalmasították az építészetet, és megteremtették a természetközeli belső terek fogalmát az iparágban.

Olyannyira népszerű lett az új harmonika erkélyajtó, hogy a cég nemzetközi terjeszkedésbe kezdett: 2004-ben az angliai Birminghamben, 2005-ben pedig az USA-beli Chicagóban nyílt regionális központ. Az európai piacot a mai napig a birminghami gyár látja el. A fantasztikus növekedés lehetővé tette a kutatás-fejlesztési tevékenység nagyarányú növelését is. A Centor rendelkezik az iparág legnagyobb K+F részlegével, és folyamatosan fejleszti a piacon még sosem látott innovatív megoldásokat, mint például az elhúzható és elrejthető árnyékoló vagy szúnyogháló.

A Centor ereje az innovációban rejlik. Az iparág legkomolyabb és legnagyobb kutatócsapata azon dolgozik, hogy a nyílászáró-technológia és dizájn csúcsa a nappalikba kerülhessen. Az innováció iránti elkötelezettség azzal a céllal párosul, hogy minél egyszerűbben beépíthető és könnyedén használható harmonika erkélyajtók kerüljenek az épületekbe.

A könnyű használhatóságot nemcsak a magas minőségű, precízen elkészített termék adja, hanem a könnyed működtetés és a természet közelsége is.

Ezeket az eredményeket a Centor úgy képes elérni, hogy a vásárlók végső vágyait, elképzeléseit váltja valóra folyamatos kutatással és fejlesztéssel, valamint a termék elkészülte után hosszadalmas teszteléseket végez.

 

Műszaki paraméterek

 

A Centor Integrált Harmonika Erkélyajtók szigorú tesztelésen esnek át annak érdekében, hogy ellenálljon az időjárási viszontagságoknak, és használói hosszú éveken át élvezzék magas minőségét.

A légzárási, vízzárási és szélállósági vizsgálatok az ablakokra és bejárati ajtókra is vonatkozó EN 14351-1:2006 szabvány alapján készültek.

Légzárás:            3. oszt.

Vízzárás:             7A

Szélállóság:        A3

 

Hőszigetelési képesség

A Centor Integrált Harmonika Erkélyajtók U-értéke:

 • 2 rétegű üvegezés esetén: 1.5 W/m2K
 • 3-rétegű üvegezés esetén: 1.2 W/m2K

A fenti értéken felül a hőszigetelési képesség tovább fokozható az árnyékoló elhúzásával. Szimulációs tesztek eredménye alapján ily módon további 0,2 W/m2K hőszigetelésiérték-csökkenés érhető el.

További képeket, videókat és ismeretanyagot a Centor oldalon talál.